Kom binnen bij 't Vrythofje - zo ziet een dag eruit

Ouders brengen hun kind en wij zwaaien hen uit. In de ochtend is er ruimte voor vrij spel met potten en pannen, auto's, stapelbekers en trekbeesten. Er wordt brood gebakken, geschilderd en getekend.
We proeven iedere dag van het seizoen, zon en regen, sneeuw en wind. Er wordt gerend, geklommen en van de glijbaan gegleden. Soms gaan we naar de markt.
Moe thuis aangekomen smullen de kinderen van zelfgebakken brood met beleg van biologische kwaliteit. En dan is het tijd om te gaan rusten. Ieder kind heeft een eigen bed.
In de middag is er tijd voor een verhaal, zingen en muziek maken en een wandeling in de buurt.
Aan het eind van de dag kijken we terug op wat we beleefd hebben. En als de kinderen worden opgehaald, zwaai ik iedereen uit.


Het speelgoed

't Vrythofje - goed speelgoed vrythofje-speelgoed vrythofje-speelgoed vrythofje-speelgoed vrythofje-speelgoed vrythofje-speelgoed

Het materiaal is veelal van natuurlijke oorsprong.
Kinderen ervaren hoe het is om op blote voeten op een schapenvacht te lopen, het zand door hun handen te voelen glijden. Er zijn fluwelen zakjes en er is houten bestek.

We eten samen.
Wat ligt er op ons bordje?

De voeding is overwegend biologisch. Er wordt zelf gemaakt brood gegeten, er is fruit en wat lekkers bij een kopje thee of diksap. Heeft uw kind een allergie dan wordt daar in overleg passende voeding bij gevonden.


Begeleiden vanuit verbinding

In het begeleiden van ieder kind staat voor mij de verbinding centraal en die is met ieder kind uniek. Om het kind te leren kennen, observeer ik het in het vrije spel.

't Vrythofje - samen om de tafel Speelt het kind alleen, zoekt het de ander op? Houdt het van springen en grote bewegingen, is het kind stil aanwezig? Bootst het mijn gebaren na en gaat het mee in de stroom van activiteiten?
Ik kijk hoe het kind reageert op mijn handelen en moedig aan of stuur bij waar nodig.

Deze persoonlijke begeleiding voegt zich in de bedding van het dagelijkse ritme. De kinderen komen twee of drie dagen naar 't Vrythofje.

Door herhaling, structuur, vaste gewoontes en rituelen leren de kinderen de omgeving stapje voor stapje kennen. Zo kunnen zij de wereld vanuit een veilige plek ervaren.


Lees verder: Visie op ontwikkeling.

Gastouderopvang
't Vrythofje
Carla Meertens

Burgemeester Martenssingel 82
2806 CX Gouda

Telefoon:
06 1293 2596

E-mail:
info@vrythofje.nl